Kontanter borta från kaféer

Kontanterna håller på att bli ett minne blott i vårt moderna samhälle. Inte minst hos konditorier och kaféer. Det är fler och fler som väljer att vara kontantfria och då är det numera Swish som är det nya moderna betalsättet. Att kontanterna försvinner är delvis för tryggheten för de anställda samt att slippa kontanthanteringen.

Kontanter borta från kaféerInstallera Swish är inga konstigheter och går snabbt och smidigt. Här är en bra guide(https://www.swish.nu/faq/private/hur-skaffar-jag-swish) om hur du gör. Det är en bra idé att skaffa Swish om du inte har det. Det börjar som sagt ta över kontanterna hos kaféer och konditorier men även hos andra typer av butiker och företag.

Vad är Swish

Swish är en mobilapp som möjliggör överföring av pengar inom Sverige. Swish lanserades år 2012 och har sedan dess bara växt i popularitet. Med appen så gör du direkta betalningar mellan bankkonton genom att ditt kontonummer är kopplat till ditt mobiltelefonnummer. Enklare betalningar än med Swish är svåra att hitta.

Fördelarna med kontantfritt

Kostnader för hanteringen av kontanter är en frågan om säkerhet. Kontanter är naturligt mycket stöldbegärliga och innebär en risk för både företag och privatpersoner. Då tänker vi främst på rån och stöld. I ett samhälle som är kontantlöst så blir det även svårare med exempelvis penningtvätt och undanhållande av inkomster.