De bästa kaféerna i Sverige

I Sverige har vi en lång tradition att fika och vi tillhör de länder som dricker mest kaffe per person. Detta har resulterat i många fantastiska kaféer runt om i landet. Goda kanelbullar, kakor, bakelser och kaffe serveras i varenda litet hörn i Sverige. Hur är det då möjligt att veta vilket som är det bästa? Vad är det egentligen som skiljer de bästa kaféerna från resten? Här kan du läsa mer om det.

Det är inte lätt att lista Sveriges bästa kaféer eftersom det finns så många. Nedan listas de tre bästa kaféerna i Sverige. Dessa kan till synes verka ganska olika, men de har mycket gemensamt. De utmärker sig från resten eftersom allt de gör genomsyras av mycket hög kvalitet vilket ger gästerna det lilla extra. Bakverken och kaffet är såklart i toppklass, men även inredningen, servicen och personalen. Perfekta för en fika.

De bästa kaféerna i Sverige

Top tre bästa kaféerna i Sverige

Mr Cake är ett cafékoncept som grundades av stjärnkonditorn Roy Fares och Mattias Ljungberg. 2017 slog de upp portarna i Stockholm och nu finns de även i Göteborg. Deras koncept där amerikanska bakverk möter svensk fikakultur är uppfriskande och innovativt. Bakverken är verklige i en klass för sig. Deras red velvet croissants har fotograferats av tusentals nöjda gäster. Även deras munkar och tårtbitar får det att vattnas i munnen. Miljön är cool, men samtidigt hemtrevlig.

Café Pascal vid Odenplan i Stockholm är ett mycket populärt café som drivs av tre mycket ambitiösa syskon. Här finns ett brett utbud av smörgåsar, bakverk och såklart ypperligt kaffe som är bryggt med stor kärlek. Det som gör Pascal till ett av Sveriges kaféer är dock stämningen. Denna ljusa hörnlokal är i princip alltid fullsatt och det skapar en härlig atmosfär. De generösa öppettiderna och ägarnas varma service bidrar till framgångskonceptet.

Sist, men inte minst, kommer Annas Hembageri i Mariefred. Det röda lilla torpet har vid flertalet tillfället rankats som Sveriges bästa café av White Guide samt vunnit SM-Guld i Mathantverk. Detta gemytliga fikaställen håller verkligen mästarklass. Hela stället genomsyras av hållbarhetstänk. Här serveras bröd och bakverk av ekologiska ingredienser. Deras matbröd och bullar har prisats och är fantastiskt goda. Här finns även en omåttligt populär brödbuffé som är ett måste för alla brödälskare!