Anrika kafé i Göteborg

Ett av de mest klassiska fiken i Göteborg som kan räknas som en institution är Ahlströms Konditori Anno 1901. Här finns allt klassiskt till bryggkaffet som kanelbullar, smörgåsar, nybakat bröd och prinsesstårtor. Bryggkaffe hör hemma på alla konditorier, men det finns givetvis espresso, latte och alla möjliga thésorter. Ahlströms ligger centralt i Göteborg på lugna Korsgatan 2 och erbjuder en fin uteservering med många bord på vår och sommardagar.

Anrika kafé i GöteborgI Haga finns ett annat riktigt klassiskt kafé i Göteborg som heter Husaren. Kafét ligger i ett pittoreskt hus från 1800-talet. Detta kafé är det mest kända i stadsdelen Haga och erbjuder klassiska bakverk, välsmakande kaffe och ”Hagabullen” – en tallrikstor kanelbulle. Husaren har blivit välkänt utomlands tack vare Hagabullen och har besökare från andra delar av världen som vill smaka det imponerande bakverket. På vår och sommar är uteserveringen öppen och mycket populär.

Trendiga och alternativa kaffeställen

På Kungsportsavenyn ligger A43 som är ett av centrala Göteborgs absolut mest trendiga kaffeställen. De har allt för en riktig kaffeälskare med olika roster på kaffet från lokala mikrorosterier, vilket erbjuder fantastiska kaffeupplevelser. Förutom traditionell kaféverksamhet med bullar och bakverk erbjuder de även frukost och lunch med sallader, varma mackor och lunchpizzor på menyn. En rolig aktivitet som A43 erbjuder är kaffeprovning med nya kaffesorter varje månad, en omåttligt populär gruppaktivitet.

På gränsen mellan Vasastaden och Lorensberg ligger St Agnes som är ett alternativt kafé och erbjuder mycket veganskt. Just veganska kaffeställen blir mer och mer populära och detta kafé erbjuder även lättare luncher och en mysig stämning. Givetvis erbjuds espresso macchiato eller caffé latte med växtdrycker som smakar himmelskt. En populär del av St Agnes verksamhet är tårtor och tårtbeställningar – de har hittat en nisch på marknaden med gudomliga veganska tårtor.

Alkemisten kallar sig själv kaffebar och är rekommenderade i den prestigefulla White Guide. På Hisingen i stadsdelen Kvillebäck på Gustaf Dalénsgata finns kaffebaren som har blivit en av Göteborgs mest trendiga ställen att ta en kaffe på. De har många ekologiska kaffesorter och fokuserar på att erbjuda sina gäster den absolut bästa kvaliteten på kaffe som är möjligt. Förutom kaffe erbjuds nyttiga rawbullar, surdegsmackor, ljuvliga helgluncher och mycket annat gott.